king's cross st. pancras sign

Op pad met de London Underground

En dan sta je op treinstation London St Pancras midden in London na een relaxte treinreis. Je wilt zo snel mogelijk naar je hotel om in te checken en je bagage af te geven om daarna London te kunnen ontdekken.

De Underground is een ideale manier om je snel binnen London te verplaatsen en vanuit de aankomsthal is het maar een kort stukje wandelen naar het metrostation. Uiteraard heb je vooraf uitgezocht bij welk metro station je hotel ligt, maar bij de metro aangekomen blijkt dit toch niet zo eenvoudig. London heeft een van de grootste metro netwerken te wereld; welke lijn moet je nemen en moet je overstappen? Bij mijn vorige bezoek was dit een heel gepuzzel. Thuis de metrokaart alvast bekijken bespaart je heel wat frustratie.

Een Oysterkaart met tegoed erop is een goede manier om binnen London het openbaar vervoer te betalen. Deze kun je kopen en opwaarderen bij de automaten van het metrostation. Bij mijn eerste bezoek aan London ben ik geduldig in de lange rij voor de ticketautomaat gaan staan. Nu weet ik dat je ook kunt in- en uitchecken met je bankpas. Vervolgens schaf ik bij aankomst bij het andere (minder drukke) metrostation alsnog een Oysterkaart aan.

Tijdens mijn verblijf maak ik veelvuldig gebruik van de Underground. Het gaat snel, je hoeft nooit lang te wachten, het is interessant om mensen te kijken en ik heb me er nooit onveilig gevoeld. Na een dag heb je het systeem al door en weet je het verschil tussen de Circle line, District line of Central line. Let wel op dat je de metro in de juiste richting pakt. (ook dat is bij mij weleens misgegaan) En omdat London het oudste metronetwerk van de wereld heeft, kom je ook nog langs karakteristieke metrostations. Kortom, ik ben fan van de Undergound.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.